Prodajna mjesta

ASBIS svojim klijentima diljem Hrvatske nudi široku paletu IT proizvoda. Kako bi saznali koja su prodajna mjesta u vašoj blizini, posjetite ASBIS maloprodajne partnere

ASBIS Vijesti

Travanj 15, 2024
Obavijest o radnom vremenu tvrtke ASBIS tijekom parlamentarnih izbora ...
Travanj 05, 2024
Ubiquiti Inc. najavio je ažuriranje svoje UniFi Protect aplikacije i najnovije ...
Ožujak 28, 2024
Tvrtka ASBIS Vam želi sretan i blagoslovljen Uskrs.
Ožujak 25, 2024
Obavijest o radnom vremenu
Ožujak 17, 2024
Mrežni adapteri serije Intel® Ethernet 800 podržavaju brzine do 100 Gbps i ...
Ožujak 12, 2024
Čelnici AI i vrhunske tvrtke iz zdravstva, transporta, financijskih usluga, ...
Ožujak 11, 2024
Na MWC 2024 u Barceloni, Intel je najavio svoj budući Intel® Xeon® procesor s ...
Ožujak 05, 2024
ASBISC Enterprises PLC, vodeći distributer s dodanom vrijednošću, programer i ...
Veljača 27, 2024
Dell Technologies predstavlja novo izdanje RISE Partner Programa. Novo ...
Veljača 26, 2024
Od 18. do 21. ožujka ASBIS će zajedno s AMD-om, inovatorom računarstva visokih ...
Što drugi kažu o Seagate diskovima - PC Ekspert je objavio članak o Seagate FreeAgent Pro 500GB eksternom disku

Listopad 15, 2008

Što drugi kažu o Seagate diskovima - PC Ekspert je objavio članak o Seagate FreeAgent Pro 500GB eksternom disku

PC Ekspert portal objavio je recenziju o Seagate FreeAgent Pro 500GB eksternom disku kojeg toplo preporučuju svim korisnicima zbog mnoštva mogućnosti koje pruža prilikom spajanja na računalo ali i odličnog dizajna.

PC Ekspert portal objavio je recenziju o Seagate FreeAgent Pro 500GB eksternom disku kojeg toplo preporučuju svim korisnicima zbog mnoštva mogućnosti koje pruža prilikom spajanja na računalo ali i odličnog dizajna. Prenosimo Vam dio objavljenog članka:

"...Uređaj stiže pakiran u kutiju koja je omotana plastičnim omotom tako da možete biti sigurni da nitko nije otvarao kutiju prije Vas. Disk je dodatno zaštićen u zasebnoj kartonskoj kutiji i zasebnoj plastičnoj vrećici tako da ne bi smjelo doći do oštećenja u transportu. Svi kabeli i strujni adapter su također odvojeni u zasebne neprozirne vrećice.

Uz sam uređaj u paketu ćete dobiti strujni adapter kojem možete mijenjati nastavke za strujne utičnice (Europski i Američki standard), dok su za priključivanje na računalo priloženi su USB2.0 i Firewire 400 kabeli. S obzirom da uređaj ima mogućnost spajanja preko eSATA voljeli bi vidjeti i taj kabel u pakiranju. Sa papirnate strane tu su kratke korisničke upute za PC i MAC korisnike. Sva ostala potrebna dokumentacija, kao i priloženi software nalaze se na samom tvrdom disku.

Tvrdi disk je smješten u vrlo dobro dizajnirano aluminijsko kućište koje je vertikalno postavljeno na plastičnu bazu. U bazi je smještena upravljačka elektronika te konektori. Kućište je obojano u nenapadnu ljubičastu boju te djeluje vrlo elegantno. Nažalost osjetljivo je na otiske prstiju ili druge prljavštine, te je krpica za čišćenje obavezna oprema. Funkciju rada diska signaliziraju LE diode smještene ispod plastičnih pokrova koji se nalaze na vrhu i sa prednje strane. Ti plastični pokrovi svijetle narančastom bojom, a na isti način je izveden i Seagateov logo koji se nalazi na bočnoj strani. Kako to izgleda u radu možete vidjeti na slici niže u tekstu. U kućištu se nalazi Seagateov disk kapaciteta 500GB sa 16MB priručne memorije, koji se vrti na standardnih 7200 okretaja u minuti...

Baza je dovoljno široka i robusna te čvrsto drži disk i njegovo kućište, a kako bi bila stabilna na svakoj površini brinu se gumeni čepići. Na donjoj strani baze se nalazi i rebrasti otvor za ventilaciju, a slični otvori se nalaze i na samom kućištu diska. Hlađenje je u potpunosti pasivno, no toplinu diska preuzima njegovo aluminijsko kućište te se tijekom dugotrajnog rada ne dolazi do pregrijavanja.

...Nakon instalacije softvera na desktopu se nalaze dvije nove ikone - jedna za FreeAgent softver i druga za AutoBackup softver. U FreeAgentu možemo pregledati trenutno stanje diska, napraviti Backup, Restore ili podesiti System Rollback funkciju. Ujedno ovaj program nam omogućuje i Seagateovu Inernet Drive funkciju. Internet Drive je dostupan putem Memeo-a (tvrtka koja je razvila AutoBackup program), a nude 500MB prostora besplatno kroz 6 mjeseci nakon čega je potrebno platiti (može se dokupiti 1GB i 5GB prostora). Pod Utilities tabom se nalaze funkcije za dijagnostiku diska, podešavanje Sleep intervala te isključivanje/uključivanje svjetala kućišta. 

AutoBackup program podešavamo u tri koraka, a pohranu je moguće vršiti na mjesto koje sami odaberemo (tvrdi disk, internet drive, mrežni disk, flash memoriju ili čak iPOD. Ovaj program se podiže zajedno sa operativnim sustavom i pokreće automatizirani backup te ga obavlja u pozadini dok korisnik obavlja svoj posao..."

Kompletan članak pročitajte na PC Ekspert stranicama.

Naručite Seagate FreeAgent u ASBIS eShopu.

 

Disclaimer: The information contained in each press release posted on this site was factually accurate on the date it was issued. While these press releases and other materials remain on the Company's website, the Company assumes no duty to update the information to reflect subsequent developments. Consequently, readers of the press releases and other materials should not rely upon the information as current or accurate after their issuance dates.